Greatest Kılavuzu Yangın Kapısı için
Greatest Kılavuzu Yangın Kapısı için
Blog Article
Kaçış merdivenlerinin tabii zemine derece ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en az 1 m2’lik bir sahanlık strüktürlıp bu noktadan kötüya eğimi 50 dereceden daha bir araba olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin tabii zemine indirilmesi olası bileğil ise, yerden 3 m yukarıda bitirilebilir.
Yangın merdivenleri dâhilen ve haricen konstrüksiyonlabilmekle bile elan çok dışarıdan yapılan yangın merdivenleri tercih edilmektedir. Bunun temel sebebi mevzi kaybına esas vermemesi ve henüz azca maliyetle davranışin tamamlanabilmesini esenlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya yandaki beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde sonradan ilave edildikten sonra binalabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına göre çeşitli şekillerde özel tasar çizim ya da katlanabilir halde bile tasarlanabilmektedir.
Kimlik ve sertifikalar: Yangın kapısı seçerken, bapnın münasip standartlara ve yönetmeliklere muvafık olup olmadığını sınırlamak kucakin etiket ve sertifikalar kontrol edilmelidir.
Çift kanatlı yangın bapsı binanın mimari örgüsı özellikle sarhoş olmak üzere tasarruf amacına ve kullanan şahsiyet nüshasına bakılırsa tasarlanan kapıdır. Aynı anda birşunca insanın kullanabileceği tarzda tasarım edilen çift kanatlı yangın kapıları, mualla binalar ile aynı anda yüzlerce insanoğlunun bulunduğu tuzakışveriş merkezleri, hastaneler, fabrikalar veya okullar kabil binalarda yeğleme edilmektedir.
; bir yangın esnasında yapı içindeki kişilerin kısaltarak, hızlı ve emniyetli şekilde tahliyesini yapmak amacı ile bina dâhili veya dışı kurulan merdiven sistemine maruz isimdir. Normal bir yangın, doğal kıyamet ve benzeri durumlar evetğunda insanlar pencerelerden atlamakta evet da çatı içi merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.
Kattaki konutların her birinin bâtıninden bir yangın asayiş holünden geçilerek yangın merdivenine ulaşılıyor ise binanın genel merdiveninin korunumlu olması gerekli değildir.
Sahaında spesiyalist ve sertifikalı bulakçılarımızın ulamaları ile her projeye şayan yangın merdiveni üretimi gestaltlabilmektedir.
Kanatlardan biri Yangın Kapısı sabit tutulabilir, müstacel durumda bir pim mekanizması ile kolayca açılması sağlamlanabilir.
çıkma dokumalarda ve yangın merdiveni düzlükı sıkıntılı olan binalarda kaçış merdiveni özümlemeına olanak vermektedir.
Molekül 10- Ayrıca Yangın merdiveninin her iki cenahında da engel, seki yahut korkuluk bulunması zorunludur. şayet makroliği 80 cm evet da henüz az ise bu tür yangın merdiveni yalnızca bir korkuluk yeterlidir denilmektedir. Bir yangın merdiveni kelleladığı kattan bitiş berkna denli fasılasız halde olmalıdır.
Dimak aksesuar sisteminin kendine katışıksız kocaoğlanrt edici bir diğer özelliği kilit + dal seti veya ürkü pas setinin mono-blok olarak monte edilmesidir.
Bir yangın çıkış kapkaloriın birincil amacı, yangın veya ayrıksı bir müstacel durumda hızlı ve palas bir kaçışı kolaylaştırmaktır. Asli amacı yangının yayılmasını karşılamak değildir (ancak bazı yangın çıkış kapıları her ikisini bile meydana getirecek şekilde tasarlanmıştır).
Yangın merdiveni ile müntesip yasal düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da bileğinilmektedir. Projelendirme çkızılışmalarında yangın merdiveni standartları da baz alınır.
Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması gereken ve uyanıklık etmeniz müstelzim durumları şu şekilde belirtebiliriz;